Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Fack varnar för sparkrav på Lloyds

Publicerad: 11 april 2017, 13:58

Det brittiska facket PDA varnar för högre arbetsbörda sedan det framkommit att Lloyds i Storbritannien ska dra ner på antalet timmar som anställda ska arbeta.


Brittiska Lloydspharmacy, som liksom svenska Lloyds Apotek ägs av tyska Celesio som i sin tur ägs av amerikanska McKesson Corporation, planerar att dra ner på bemanningen. Tanken är att apoteken måste minska arbetstiden med cirka fyra timmar i veckan. Det uppger Pharmacists´ Defence Association, PDA, som organiserar farmaceuter i Storbritannien. Förhoppningen från Lloydspharmacy är att personal frivilligt ska vara beredda att gå ner i arbetstid.

I ett brev till förbundets medlemmar som nyhetsbrevet Chemist + Druggist tagit del av skriver PDA att chefer på kedjan ska besluta vilka anställda som ska minska sina arbetstider med fyra timmar ifall frivilliga saknas.

Richard James, på kedjans huvudkontor, säger till tidningen att företaget behöver svara på marknadsfaktorer och ändrade kundbeteenden.

Han bekräftar inte hur många timmar som huvudkontoret vill att apoteken ska minska arbetstiden.

PDA är i brevet till medlemmarna oroligt för att den planerade neddragningen minskar patientsäkerheten. Enligt PDA har några medlemmar sagt upp sig med anledning av planerna på nedskärningar.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev