Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Fackligt missnöje med hanteringen av dos-nedläggning

Publicerad: 10 maj 2010, 13:39

Fackförbunden på apoteksområdet är besvikna över att anställda på de dosapotek som ska läggas ned inte har erbjudits något omställningserbjudande.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Förra veckan kunde Dagens Apotek berätta att sex av Apoteket AB:s dosapotek i landet ska avvecklas fram till 2013. Först ut blir dosapoteket i Linköping.

I de centrala samverkansmöten som nyligen avslutats drev Sveriges farmacevtförbund, Farmaciförbundet och Unionen en gemensam linje.

De krävde ett centralt så kallat omställningserbjudande för personal som drabbas – men fick inte gehör för det hos Apoteket AB.

Arbetsgivaren hänvisade till att läget är olika för de olika dosapoteken och att omvärldsfaktorer kan komma att förändras under den utdragna nedläggningsprocessen.

I stället blir det nu förhandlingar på lokal nivå för de olika dosapoteken som kommer att avgöra vad personalen eventuellt erbjuds.

– I ett sådant här dystert läge är det viktigt att arbetsgivaren också levererar något positivt. Det är unikt med en så här segdragen nedläggning under tre års tid. Under sådana omständigheter är det extra viktigt att personal som stannar kvar premieras, säger Eva Långström Einarsson, ordförande i Sveriges farmacevtförbunds akademikerförening vid Apoteket AB.

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev