Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Farmaciförbundet missnöjda med regel om 40-timmarsvecka

Publicerad: 20 maj 2009, 11:57

Inte heller Farmaciförbundet fick igenom kraven på bibehållen 37,5-timmarsvecka för alla. Det står klart sedan förbundet träffat ett tvåårigt branschavtal och ett ettårigt löneavtal med arbetsgivaren.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Enligt branschavtalet kommer personer som redan är anställda att få behålla dagens arbetstid på 37,5 timmar i veckan. För nyanställda gäller i stället 40 timmar, precis som för Sveriges farmacevtförbunds medlemmar, se länk här intill.

Det står klart sedan de segdragna förhandlingarna mellan Farmaciförbundet och arbetsgivarorganisationen Almega nu avslutats.

– Vi kämpar för en utveckling mot kortare arbetsdagar och flexiblare arbetstidsuttag, det här är ett stort steg i fel riktning, säger Tero Huhta, tillträdande förhandlingschef på Farmaciförbundet, i ett pressmeddelande.

Det ettåriga löneavtalet innebär en löneökning på 2,9 procent för individuell fördelning. Dessutom införs en lägstalön för anställda som är minst 20 år på 14 500 kronor i månaden.

- 2,9 procent är ändå rätt bra. Vi borde ha fått 3 procent för att hålla jämna steg fullt ut med riktmärket för industriavtalet, men vi fick upp arbetsgivarens bud från 2,0 procent, säger Monika Gustafsson, avgående förhandlingschef på Farmaciförbundet.

Nytt branchavtal mellan SFF och Almega

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev