Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Farmaciförbundet + Unionen = sant?

Publicerad: 19 april 2012, 09:58

Farmaciförbundet funderar på att gå ihop med fackförbundet Unionen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketFarmaci

På Farmaciförbundets förbundsmöte i maj kommer de förtroendevalda att få ta ställning till ett förslag från styrelsen om att utreda ett samgående med Unionen. Det skriver Unionens medlemstidning Kollega på nätet.

– Vi har grundläggande gemensamma värderingar om bland annat arbetsplatsgemenskap och när det gäller lönepolitik, lönesättning och medlemmarnas möjlighet att påverka sina villkor. Vi har också gemensamma utmaningar inom läkemedelsindustrin och apoteksverksamheten, säger Farmaciförbundets kanslichef Åsa Norrman-Grenninger till Kollega.

Hon anser att fackförbunden behöver samla krafterna för att kunna tillgodose sina medlemmars behov.

– I dag är det arbetsgivarna som sätter dagordningen. Det behövs en förnyelse i den fackliga verksamheten, därför behöver vi med gemensamma krafter nå synergieffekter för att bli framgångsrika, säger Åsa Norrman-Grenninger.

Farmaciförbundet har cirka 7 000 medlemmar och Unionen har över 500 000. Redan i dag samarbetar förbunden, bland annat genom gemensamma möten inför avtalsrörelsen.

– Vardagen för Farmaciförbundets medlemmar blir allt mer lik våra medlemmars. Det är en sektor med starka vinstintressen och med fokus på sälj – avregleringen sätter ett stort tryck på medlemmarna, säger Magnus Kjellsson, Unionens biträdande förbundssekreterare, till Kollega.

Relaterat material

Förbund planerar samarbete

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev