tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Fick grannens läkemedel

Publicerad: 23 augusti 2016, 08:07

Apoteksombudet lämnade ut läkemedel till fel person. Foto: Thinkstock

Mannen skulle bara ha sina egna läkemedel, men fick även med sig hem grannens medicin.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknadenLäkemedel

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Misstaget hände i småländska Mariannelund, där ortens enda apotek för tillfället är sommarstängt. Mannen gick till apoteksombudet för att hämta ut sina förskrivna läkemedel. När han kom hem upptäckte att han att han också hade fått med sig en helt annan persons läkemedel och personuppgifter. Det rapporterar Vimmerby Tidning.

Den andra personen visade sig vara mannens granne – som förgäves försökte få ut sina läkemedel. Trots en anmälan till Apoteket AB om misstaget hade inte ombudet informerats om felet, skriver tidningen.

Grannen fick sina läkemedel när smålänningen gick över och knackade på dörren.

Dagens Apotek har tidigare berättat har Apoteket AB haft svårt att hitta farmaceuter till apoteket i Mariannelund. I maj drog apoteket ned på öppettiderna och hade då bara öppet två dagar i veckan.

Sedan mitten av juni är apoteket helt stängt för att återigen öppna efter sommaren den 5 september. Kunderna hänvisas under tiden till mataffären som ligger bredvid apoteket.

– Vi har ambitionen att öppna den 5 september enligt plan. Exakt hur öppettiderna kommer att se ut vet vi inte i dagsläget, säger Freja Annamatz, pressansvarig på Apoteket AB, till Dagens Apotek.

Relaterat material

Stängt fem dagar i veckan

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev