Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Fisksätra får åter ett apotek

Publicerad: 16 september 2010, 10:26

Fem nya apotek öppnar denna vecka. I Fisksätra blir Payman Salih apotekschef.


I dag, torsdag, inviger Kronans Droghandel ett nytt apotek vid vårdcentralen i Fisksätra centrum, som ligger i Nacka kommun utanför Stockholm.

– Det känns bra att öppna Kronans Droghandel i Fisksätra, särskilt som det tidigare funnits ett apotek här, säger Payman Salih i ett pressmeddelande.

Apoteket invigs av kedjans försäljningsdirektör Katarina Viebke och Nackas kommunalråd Erik Langby.

I går, onsdag, öppnade Apotek Hjärtat ett nytt apotek i Tumba centrum söder om Stockholm. Apotekschef är Linda Nordberg som själv är född och uppväxt i Botkyrka kommun.

– Personalen är mångspråkig vilket är en fördel i ett mångkulturellt område som Tumba. På vårt apotek talas det förutom svenska även kurdiska, arabiska, turkiska, syrianska och engelska, berättar Linda Nordberg i ett pressmeddelande.

Doc Morris öppnar inte mindre än tre apotek denna vecka. I tisdags öppnade kedjan i Hässleholm, med Michaela Egevad som apotekschef. Och i morgon, fredag, är det dags för både Köping där Louise Jansson blir apotekschef och Västerås, där apotekschefen heter Pernilla Lindqvist.

Även Medstop har invigning i dag, torsdag, för ett nyrenoverat apotek. Det är apoteket Leoparden på Sveavägen i Stockholm som öppnar i ny skepnad.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev