Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Fler chefer slutar på verk

Publicerad: 3 februari 2010, 13:27

Ytterligare två chefer, säkerhetschefen Jan-Olof Andersson och personaldirektören Monica Lindholm, lämnar Läkemedelsverket.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Jan-Olof Andersson har tidigare bland annat varit säkerhetschef på Riksbanken. Han utsågs 2007 till Sveriges mest respekterade it-säkerhetschef av tidningen Computer Sweden.

Att Jan-Olof Andersson slutar på Läkemedelsverket meddelades internt på myndigheten denna vecka. Han går till en tjänst som verksamhetsskyddschef på Rikspolisstyrelsen.

Varför slutar du?

– Jag har fått en spännande utmaning på en annan arbetsplats.  Man väljer ju inte själv när sådana här chanser kommer.  Jag kommer nu att börja pendla från Uppsala, där jag bor, till Stockholm, säger han.

Jan-Olof Andersson slutar på Läkemedelsverket den 1 maj.

Även personaldirektören Monica Lindholm kommer att sluta inom kort, eftersom den bortre tidsgränsen för hennes åtagande som inhyrd personaldirektör har nåtts. Hon är en av sju ledamöter i Läkemedelsverkets ledningsgrupp.

– Jag har varit här i två år och det var vad vi kom överens om när jag rekryterades. Jag kommer nu att fortsätta som konsult, säger Monica Lindholm, som kommer att sluta på verket inom kort, till Dagens Apotek.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev