söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Flera nya apotek i hela Sverige

Publicerad: 1 november 2010, 14:06

Från Skåne till Västerbotten har det öppnat apotek den senaste veckan. Ludmila Raneheim blir apotekschef i Malmö.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

På torsdag öppnar Kronans Droghandel ett nytt apotek på Djäknegatan i Malmö. Apoteket är 265 kvadratmeter stort och har fyra anställda.

– Konkurrensen är tuff med flera andra apotek, men vi kommer att locka med kunnig personal och bra service, säger apotekschef Ludmila Raneheim i ett pressmeddelande.

Kronans Droghandel har även invigt ett nytt apotek i Landskrona, vid Coop Forum på Österleden. Det apoteket är 125 kvadratmeter stort och kommer att ha fem anställda.

Doc Morris öppnade nytt i Lycksele förra veckan, med Jens Sönnermo som apotekschef. På fredag öppnar ytterligare ett Doc Morris-apotek, i stadsdelen Rosengård i Malmö. Där blir Ana Mastilo apotekschef.

Apoteket AB satsar på Göteborg. Inom en månad öppnar företaget tre apotek i staden: ett på Kungsgatan i centrala Göteborg, en avdelning inne på Nordiska Kompaniet och ett apotek på Frölunda torg i Västra Frölunda i slutet av november. Apoteket på NK kommer bland annat att erbjuda Apotekets Hälsokoll.

Åhléns apotek har också öppnat nytt, i Örebro. Det blir varuhuskedjans sjätte apotek och apotekschef är apotekaren Hugo Nilsson.

Apotek Hjärtat öppnade förra veckan två nya apotek, i Sjöbo och i Danderyd. Apotekschef i Sjöbo blir Gunilla Wulffsberg Bengtsson och i Danderyd Afshin Matloub.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev