Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

För höga räkningar

Publicerad: 5 december 2011, 08:52

Flera doskunder har fått för höga räkningar av Apoteket AB.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

De kunder som får sina läkemedel från dosapoteken i Göteborg och Umeå berörs inte av problemen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi vet inte hur många av våra kunder och patienter som kan ha drabbats, men något har gått fel, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör på Apoteket AB, till Dagens Nyheter.

En första utredning visar att felet uppstått vid vissa tillfällen då doskunder beställt läkemedel som inte funnits tillgängliga just då.

Ingrid Winbergs 93-åriga mamma bor på ett demensboende i Nynäshamn. Mammans senaste läkemedelsräkning var ovanligt hög jämfört med tidigare.

– När jag kontaktade Dosapoteket kunde de inte avslöja vilka mediciner som inhandlats utan hänvisade i stället till sekretessen. Senare kom det dock fram att mamma fått betala 562 kronor för mycket, säger Ingrid Winberg till DN.

I det fallet hade det i fakturan inte tagits hänsyn till högkostnadsskyddet, men enligt Eva Fernvall kan fakturorna innehålla även andra felaktigheter.

– Det kan handla om att det registrerats mer medicin än vad patienten fått, säger hon.

Företaget utreder saken och kommer att åtgärda de felaktiga räkningarna.

– Vi kommer självklart att se till att dessa kunder identifieras och får ersättning för de kostnader de haft så de inte betalar mer för sina mediciner än de ska, säger Eva Fernvall i ett pressmeddelande från Apoteket AB.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev