Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Foxfarmaci flyttar från city

Publicerad: 10 februari 2011, 16:39

Apoteket på Vasagatan i Stockholm flyttas till Upplands Väsby.


Ämnen i artikeln:

FarmaciApoteksmarknaden

Efter fyra månaders apoteksverksamhet i närheten av centralstationen i Stockholm stänger Foxfarmaci Vasa apotek, det första apoteket som företaget öppnade.

– Foxfarmacis strategi är att etablera vårdnära apotek, där det i dag saknas. Vi kommer tyvärr inte driva apoteksverksamhet på Vasagatan, utan kraftsamlar och flyttar till ett läge som passar bättre in i denna strategi, säger Fredrik Skepp, vd på Foxfarmaci, i ett pressmeddelande.

Förutom apoteket på Vasagatan har kedjan hittills drivit två apotek, i Hovsjö i Södertälje och i Stockholmsförorten Rågsved. Inom någon månad ska det nya apoteket i Runby i Upplands Väsby öppna. Flera nyetableringar planeras också under året.

Personalen som arbetat på Vasagatan är anställd av apotekskedjan och kommer att fortsätta arbeta på de andra apoteken.

– Ingen kommer att behöva gå, säger Barbro Peiper, marknadsassistent på Foxfarmaci, till Dagens Apotek.

Redan för två år sedan, innan omregleringen av apoteksmarknaden var klar, startade Foxfarmaci verksamhet på Vasagatan 40. I oktober 2010 invigdes ett fullskaligt apotek i lokalerna.

Enligt Barbro Peiper är det inte främst bristande lönsamhet som ligger bakom flytten.

– Det är klart att man måste ha lite större omsättning i centrala Stockholm än om man finns i lite billigare lokaler i Rågsved. Men det är inte den största anledningen, utan det handlar om var vi vill lägga resurserna, säger hon.

Ämnen i artikeln:

FarmaciApoteksmarknaden

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev