Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Hägglund: Idétorka hos Johansson bakom KU-anmälan

Publicerad: 25 mars 2009, 12:00

Enligt socialminister Göran Hägglund (kd) är socialdemokraternas vårdtalesperson Ylva Johanssons KU-anmälan ett utslag av brist på idéer och visioner i apoteksfrågan.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Göran Hägglund bemöter i dag på Svenska Dagbladets debattsida ett tidigare inlägg från Ylva Johansson, där hon presenterade grunderna för sin anmälan av ministern till konstitutionsutskottet, KU. Anmälningen är inriktad på regeringens avsättning av Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets, TLV, förra generaldirektör Ann-Christin Tauberman.

”När ambitionerna och idéerna tagit slut kan man ju alltid KU-anmäla en minister. Idétorka och brist på visioner är den känsla som Ylva Johansson förmedlar i sitt senaste försök att argumentera mot en reformering av apoteksmarknaden”, skriver Göran Hägglund.

Regeringen har enligt Göran Hägglund ett ansvar att TLV leds av en generaldirektör som ser till att rätt kompetens finns på plats, och att organisationen är riggad för att klara av den centrala roll som TLV får på den omreglerade apoteksmarknaden.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev