Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Hälsokostgrossist startar partihandel med läkemedel

Publicerad: 26 maj 2009, 12:33

Malmöbaserade HKC Egenvård AB, tidigare Hälsokostcentralen, satsar på att bli läkemedelsgrossist på den nya apoteksmarknaden. Företaget anlitar nu förre apoteksutredaren Lars Reje som rådgivare.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

HKC Egenvård, som är ett dotterbolag till börsnoterade Midelfart Sonesson, bedriver i dag grossistverksamhet med inriktning på hälsokost, naturläkemedel och kosmetika. Kunderna finns i dag inom hälsofackhandeln.

Företaget har nu fått ett partihandelstillstånd från Läkemedelsverket för lagerhållning och distribution av alla former av läkemedel.

Bolaget omsätter i dag omkring 400 miljoner kronor årligen, och har en total lageryta i Malmö på cirka 11 000 kvadratmeter. HKC Egenvård räknar med att kunna öka omsättningen kraftigt när företaget börjar tillhandahålla läkemedel.

– Många av de produkter som vi redan lagerför i dag kan vara intressanta för apotek på den nya marknaden, så här finns många möjliga synergier. Vad jag vet blir vi den tredje läkemedelsgrossisten i Sverige, säger Bo Sandkvist, vd för HKC Egenvård.

Det Malmöbaserade företaget  har knutit till sig Lars Reje, utredaren bakom regeringens proposition om det nya apotekssystemet, som rådgivare.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev