onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Hjärtats e-apotek ger klirr i kassan

Publicerad: 23 mars 2016, 11:56

Apotekschef Marianne Jansson på Apotek Hjärtat på Drottninggatan i Norrköping. Foto: Apotek Hjärtat

De fysiska apoteken inom Apotek Hjärtat blir inte lottlösa när kunder handlar på nätet hos bolagets e-apotek.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknadenLäkemedel

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Hjärtat har utformat en ersättningsmodell som gör att apoteken får ta del av kakan från nätförsäljningen. I Norrköping är apotekschef Marianne Jansson nöjd mer upplägget.

– Hjärtat har gjort det så smart att när kunden handlar så tillfaller försäljningspengen den region eller det närområde där kunden bor. Pengar försvinner inte från oss när någon handlar här i Norrköping, och det gör att vi är motiverade och tycker att det är en fördel för oss att erbjuda e-handel, säger hon till Dagens Apotek.

Svenska Apoteksföreningen kallade 2015 för året då e-handeln fick sitt stora genombrott inom apoteksvärlden. Nu har alla kedjor sin egen nätbutik och fler innovativa tjänster utvecklas hela tiden.

Precis som Apoteket AB:s vd Ann Carlsson ser Marianne Jansson inte den tekniska utvecklingen som ett hot mot de fysiska apoteken. Det finns en trygghet i att få rådgivning öga mot öga av en farmaceut när exempelvis barnen har hög feber eller när man på ålderns höst vill veta vilka läkemedel som passar ihop.

– Det personliga mötet kommer alltid att vinna, och hela tiden bli viktigare ju mer digitaliserad världen blir, säger Marianne Jansson.

Relaterat material

Stark framtidstro för fysiska apotek

Fler tjänster på apotek förhoppning för 2016

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev