Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Hjärtats kunder samlade pengar till mödravård

Publicerad: 28 februari 2017, 14:07

Under två veckor har Apotek Hjärtats kunder samlat in nära 480 000 kronor som ska gå till bland annat mödravård och vaccinationer av barn i Kenya.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Sedan 2011 samarbetar apotekskedjan med stiftelsen Gundua Foundation som arbetar med att förbättra levnadsvillkor i utvecklingsländer. Hjärtat är huvudsponsor till kliniken Gundua Health Centre som ligger i området Ex-Lewa i norra Kenya.

– Gundua är ett verkligt hjärteprojekt, där vi och våra kunder bidrar till bättre hälsa på ett konkret sätt. Vi håller löpande kontakt med de personer som jobbar på hälsokliniken i Ex-Lewa och kan på så sätt se till att pengarna vi samlar in används där de behövs, säger Apotek Hjärtats vd Anders Nyberg till Dagens Apotek.

Årligen åker några medarbetare från apotekskedjan till kliniken för att hjälpa till. Tidigare har de bland annat utbildat personal i hjärt-lungräddning och varit med om att bygga upp läkemedelslager och apotek.

– Det är en resa som sätter spår och som ökar engagemanget ytterligare. Jag är otroligt stolt över att vi har varit med från start i det här projektet och att vi fortsätter att stötta det, säger Anders Nyberg.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev