Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Höga chefer positiva efter uppstartsmöte hos Hägglund

Publicerad: 18 juni 2009, 13:52

Nu har regeringens nya arbetsgrupp på hög nivå för läkemedelsfrågor träffats för första gången på socialdepartementet. Arbetet drar i gång på allvar i höst.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Som dagensapotek.se kunde berätta i går inledde regeringen i dag ett arbete som syftar till att sjösätta en ny läkemedelsstrategi 2011.

Projektet ska bland annat beröra patientsäkerhet, äldres läkemedelsanvändning och statens och landstingens styrning i läkemedelsfrågor. Utgångspunkten är en handlingplan som en tidigare arbetsgrupp tagit fram.

Det första mötet i en ny arbetsgrupp hölls i dag på socialdepartementet. I gruppen ingår Lars-Erik Holm, generaldirektör på Socialstyrelsen, Gunilla Hulth-Backlund, generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, Göran Stiernstedt, avdelningschef vid Sveriges Kommuner och Landsting, Christina Åkerman, generaldirektör på Läkemedelsverket samt Lars Andåker, landstingsdirektör vid Landstinget Sörmland.

– Det var ett generellt hållet uppstartsmöte som mottogs positivt av de inblandade. Merparten av arbetet kommer att genomföras av tjänstemän på socialdepartementet med start efter sommaren. Högnivågruppen kommer till att börja med att träffas ett antal gånger till hösten, berättar Åsa Elffors, departementssekreterare på socialdepartementet.

Relaterat material

Göran Hägglund planerar för en ny läkemedelsstrategi

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev