Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Hon får MVG i kommunikation

Publicerad: 25 januari 2013, 07:34

Apoteket AB:s Eva Fernvall är en av näringslivets skickligaste på kommunikation. Åtminstone enligt en färsk rankning.


Branschtidningen Resumé skriver om reklam, medier och PR och har i sitt första nummer för året listat vad tidningen kallar superkommunikatörer. På plats 9 av 150 placeras Apoteket AB:s kommunikationsdirektör Eva Fernvall. Resumé skriver att hon ”ledde omvandlingen av gamla Apoteket till att bli den framgångsrikaste aktören på en ny konkurrensutsatt marknad” och beskrivs som ”seriös, men med glimten i ögat.”

Rankningen är gjord av en jury som ska utse de 150 personer som juryn tycker bäst har visat att de har begripit vad som går att åstadkomma med kommunikation och hur ett varumärke stärks. Men det gäller att kommunikationsinsatsen är relevant för en större allmänhet och till exempel har gynnat företaget ekonomiskt. Det personliga varumärket och hur komplext området personen verkar inom vägs också in. Juryn har uppenbarligen tyckt att apoteksbranschen är rätt komplex jämfört med mycket annat.

Nästa person med koppling till hälsosektorn på listan hittas på plats nummer 18. Hans Rosling, professor vid Karolinska institutet. Hela listan omfattar 150 personer och toppas av Michael Wolf, som är vd för Swedbank.

Lisa Blohm

Chefredaktör och ansvarig utgivare

lisa.blohm@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev