söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

I väntan på beslut om lagerberedningar

Publicerad: 26 april 2013, 05:00

Apoteksgruppen i Borrby väntar fortfarande på besked om lagerberedningar. Nu har förvaltningsrätten skickat tillbaka ärendet till ruta ett.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Apoteksgruppen i Borrby överklagade ett beslut av Läkemedelsverket att avslå tillverkningstillstånd för lagerberedningar förra sommaren.

Nu har ärendet passerat förvaltningsrättens beslutskvarn. Rätten beslutade att skicka tillbaka ärendet för avgörande hos Läkemedelsverket – igen. Anledningen är att förutsättningarna för Apoteksgruppen i Borrbys ansökan har ändrats. Deras första ansökan avslogs för att tillverkningen eller beredningen av aktuella produkter inte skulle ske på apotek, enligt Läkemedelsverket. Nu har Apoteksgruppen i Borrby hittat en tillverkare i Legosan AB, som i sin tur har beviljats tillstånd för tillverkning på extemporeapotek.

Ansökan är ändrad till att enbart gälla tillverkning genom just Legosan. Därför anser förvaltningsrätten att övriga förutsättningar, som Läkemedelsverket lämnat därhän i sitt första avslag, nu borde prövas. Och för dessa är Läkemedelsverket och inte förvaltningsrätten första instans.

Apoteksgruppen i Borrby hade hoppats att förvaltningsrätten skulle fatta det avgörande beslutet direkt.

Relaterat material

Tar strid för lagerberedningar

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev