Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Ica: Nu måste vi rekrytera

Publicerad: 9 oktober 2009, 12:25

Två veckors interna överläggningar på Ica utmynnade häromdagen i ett beslut att satsa på helt egna apotek. Satsningen är nästan identisk med den som planerades med Apoteket – minus Apoteket.


Mats Munther, affärsutvecklingschef på Ica, beskriver satsningen som en utmaning i stor skala. Sedan planerna på ett samarbete med Apoteket AB grusades har företaget enligt honom tvingats kavla upp ärmarna ”några extra varv”.

– I några veckor har vi grävt ned oss intensivt i den här frågan. Vi har fått en och annan påringning från tänkbara samarbetspartners, men häromdagen kom vi fram till att det här är det bästa alternativet för oss, säger Mats Munther.

Hur många apotek blir det till våren?

– Vi har ingen färdig numerär. Ambitionen är allmänt att komma i gång så fort det går.

Var kommer apoteken att ligga geografiskt?

– Vi kan inte säga något på detaljnivå ännu, vi får återkomma till det. Men under tiden kan man ju alltid studera kartan över var vi har våra större butiker.

Vilka butiker kommer i första hand att få shop-in-shop-apotek?

– Våra Ica Maxi och Ica Kvantum-butiker, men i förlängningen kan även andra butiker bli aktuella.

Hur stora blir apoteken?

– Vi är inte klara med det. Vi har idéer om olika storlekar på apoteken. Det beror förstås också på vilka Ica-butiker som blir aktuella. Men vi kan inte ge några detaljer i dagsläget.

Kan man se det här som en plan B?

– Nej, absolut inte. Det är i stor utsträckning samma satsning som vi hade planerat med Apoteket, men utan deras medverkan.

På vilka konkreta sätt påverkas satsningen för er av att Apoteket inte är med i den?

– Bland annat tvingas vi rekrytera i större utsträckning på egen hand. Till hundratalet apotek är det lätt att räkna ut att vi behöver många personer. Det krävs nu också att vi på egen hand hittar en IT-plattform. I den frågan har vi nu börjat sondera bland leverantörerna, säger Mats Munther.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev