Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

IT-byte vann pris

Publicerad: 12 december 2011, 08:31

Bytet av kassa- och expeditionssystem på Apotek Hjärtat vann utmärkelsen Årets projekt i en IT-tävling.


– Utbytet är tekniskt komplicerat och innebär en kraftansträngning för oss och hela apoteksbranschen. Det främsta syftet är att korta väntetiderna för apotekskunderna, säger Petter Sundberg, IT-chef på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande.

Tävlingen CIO Awards arrangeras av CIO Sweden i samarbete med flera företag. CIO Sweden är en tidning och en sajt som vänder sig till den som arbetar som chief information officer, CIO, det vill säga IT-chef. Utgivare är medieföretaget IDG, som ger ut ett flertal IT-tidningar.

Apotek Hjärtat vann klassen ”Årets projekt”, i konkurrens med företagen Securitas, Dustin och Movestic samt Rikspolisstyrelsen.

I början av projektet med bytet till Pharma Suite blev det en del turbulens på Apotek Hjärtat.

– Vissa apotek har tyckt att det varit en positiv förändring och kul med något nytt, medan andra har haft problem. Vi har haft en ganska stor volym support­ärenden, mycket tekniska frågor. Nu har det stabiliserats och vi ser också i enkäterna att användarna är nöjda och inte vill byta tillbaka, säger Petter Sundberg till CIO Sweden.

Apotek Hjärtat var klara med sitt IT-byte i maj. Enligt Petter Sundberg börjar nu de positiva effekterna synas på kedjans apotek.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev