Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

IT-strul på Hjärtat

Publicerad: 31 oktober 2013, 11:47

I går eftermiddag hade Apotek Hjärtat problem med receptexpedieringen. Orsaken är fortfarande oklar, men i dag fungerar IT-systemet.


Att expediera recept och lägga ordrar gick långsamt i Apotek Hjärtats IT-system Pharma Suite från lunchtid på onsdagen.

– Det påverkade våra apotek, det gick bitvis väldigt trögt, säger Jonas Mjöbäck, kommunikationschef på Apotek Hjärtat, till Dagens Apotek.

Enligt honom är den här typen av problem mycket ovanliga. Företaget prioriterar frågan högt och arbetar nu tillsammans med infrastrukturleverantören, Visma som säljer Pharma Suite, och Apotekens Service för att hitta orsaken till onsdagens problem.

– I dag har det fungerat men jag vill ändå inte blåsa faran över. Vi har ett antal hypoteser om orsaken men vi har ännu inte till 100 procent identifierat varför det här uppstod, säger Jonas Mjöbäck.

På förmiddagarna är det också färre kunder på apoteken och belastningen på IT-systemen är därmed lägre än på eftermiddagarna.

Problemen under gårdagen varierade mellan apoteken och vissa apotek kan ha haft avbrott i receptexpedieringen periodvis. I de flesta fall kunde dock kunderna betjänas, även om det gick långsamt och köer uppstod.

– Vi är ju ett apotek så för oss  är det otroligt allvarligt när sådant här händer och påverkar våra möjligheter att ge kunderna service. Det är oerhört jobbigt för våra medarbetare också eftersom det är kärnan i vår verksamhet, säger Jonas Mjöbäck.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev