Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Johan Wiklund leder Doc Morris

Publicerad: 25 oktober 2011, 09:09

Doc Morris ska sticka ut på apoteksmarknaden, tycker företagets nya tillförordnade vd.
(Ny version 25/10, kl 17.05)


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Johan Wiklund, marknadschef på Doc Morris, har utsetts till tillförordnad vd för apotekskedjan.

– Jag tyckte att det var en superspännande utmaning som jag blev erbjuden av styrelsen, säger Johan Wiklund till Dagens Apotek.

I mitten av augusti lämnade Mads Haaland-Paulsen jobbet som vd för Doc Morris.

I väntan på en ny vd har ledningsgruppen i Doc Morris i Sverige rapporterat till Mike Oldfield, som är operativ chef för Doc Morris International Retail och medlem av styrelsen för Doc Morris i Sverige, som ägs av tyska Celesio.

– Celesio håller på att omorganisera just nu och i samband med det har Mike Oldfield fått nya arbetsuppgifter och andra prioriteringar. Han fortsätter att arbeta inom Doc Morris International, fast i Stuttgart, säger Johan Wiklund.

Rekryteringen av en ny vd pågår och Johan Wiklund räknar med att vara tillförordnad vd under ytterligare ett par månader.

Skulle du tacka ja om du erbjöds ett fast vd-jobb?

– Oj, det har jag faktiskt inte tänkt på just nu. Jag vill fokusera på de arbetsuppgifter jag har nu.

Innan Johan Wiklund blev marknadschef på Doc Morris för ett år sedan, så arbetade han som marknadschef och ansvarig för affärsutvecklingen på Apotek1 i Sverige innan kedjan köptes upp av Apotek Hjärtat. Och före dess arbetade han inom Ica i åtta år, huvudsakligen med apoteksfrågor.

Hur vill du leda Doc Morris?

– Jag tror att kunderna har lite svårt att se skillnad på apoteken, trots att vi har många olika aktörer. Jag skulle vilja att Doc Morris sticker ut, helt enkelt.

Hur ska Doc Morris sticka ut?

– Det får du se! Men jag tror att man kommer långt på att vara innovativ och att fokusera på superb service.

Är inte det precis vad de andra kedjorna också gör?

– Absolut, men det är enkelt att säga det och svårare att göra det.

Vad är Doc Morris planer i Sverige framöver?

– Vi kommer att fortsätta att öppna apotek. Och vi kommer säkerligen att fortsätta öppna apotek nästa år också, fast kanske inte i samma omfattning som de första två åren, utan fokusera på de apotek vi har.

Doc Morris marknadsavdelning kommer tills vidare att ledas av Peter Rose, som är inköpschef för receptbelagda och receptfria läkemedel.

Doc Morris har också anställt en ny driftschef, Camilla Giske, som tidigare haft titeln Head of Operations i DocMorris International Retail. Hon ersätter den tidigare driftchefen Cathrine Granath.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev