Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Känd företagare säljer butik

Publicerad: 4 januari 2010, 09:36

Entreprenören Laila Ibrahim Bengtsson, som står bakom Farmateket, vill sälja en av sina två tilltänkta apoteksbutiker. Orsaken är att omregleringen dragit ut på tiden och höga kostnader för bland annat IT-stöd.


Entreprenören Laila Ibrahim Bengtsson säljer sin butik vid Brunna stormarknad i Kungsängen norr om Stockholm.

Hon säljer rörelsen, inklusive hyresrätten till lokalen på 63 kvadratmeter, inredning och utrustning, för 600 000 kronor eller bud.

Redan i höstas inledde hon försäljningsprocessen, men har ännu inte lyckats sälja butiken. Därför hoppas hon nu även på möjligheten att en franchisetagare ska ta över verksamheten i Farmatekets regi. Information om detta finns sedan några dagar på köp- och säljsajten Blocket.

Varför vill du sälja butiken i Kungsängen?

– Det beror dels på att apoteksomregleringen dragit ut på tiden, dels på de höga kostnader som är förknippade med bland annat IT-stöd, säger Laila Ibrahim Bengtsson.

– Jag behöver frigöra resurser för att göra om Farmateket till ett fullskaligt apotek på nätet och i butiken i Veddesta. Det har visat sig svårt att börja med två butiker samtidigt.

Laila Ibrahim Bengtsson, som är legitimerad apotekare, är en av de mest uppmärksammade entreprenörerna inom apoteksområdet.

Hon har bland annat utsetts till årets företagare i Järfälla kommun 2009, årets farmaceut av Sveriges farmacevtförbund 2007 och fått Dagens Medicins pris Brandfacklan 2008.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev