Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Kedja överklagar indragna tillstånd

Publicerad: 27 oktober 2016, 12:22

Golden Sands Medical överklagar Läkemedelsverkets beslut att dra in tillstånden för kedjans fyra apotek i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Det rapporterar nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

Av överklagandet framgår att Läkemedelsverket anser att det vid flera tillfällen förekommit att en farmaceuts signum använts samtidigt på olika öppenvårdsapotek i kedjan. Det tillbakavisas av bolaget som menar att spårbarhet när det gäller expedieringar kan upprätthållas.

”Vid sju tillfällen med korta tider som Läkemedelsverket påpekat skedde detta när den stationära farmaceuten arbetade omedvetet under inloggning av den ambulerande farmaceuten”, skriver Golden Sands Medical och tillägger att felet upptäcktes snabbt och berodde på att it-systemet inte loggat ut farmaceuten automatiskt.

För att förhindra att det händer igen kommer apoteken att införa så kallad smartcard-inloggning och utloggning på datorn, enligt överklagandet.

Av överklagandet framgår också att Läkemedelsverket anser att apotekstekniker gör receptexpeditioner vid Rågsveds Apotek. Även det påståendet bestrider Golden Sands Medical och hävdar att det alltid finns farmaceut närvarande när apoteket i Rågsved har öppet.

Det var i förra veckan som Läkemedelsverket drog in tillstånden för kedjans fyra apotek samt förbjöd bolaget driva öppenvårdsapotek med motiveringen att patientsäkerheten var hotad.

Relaterat material

Fyra apotek mister sina tillstånd

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev