tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Klart med bygglov i Visby

Publicerad: 27 februari 2012, 13:35

Det privatägda apoteket på Gotland har fått ett tillfälligt bygglov. Men fortfarande återstår mycket jobb innan dörrarna kan öppnas.

Ämnen i artikeln:

Apoteksmarknaden

– Vi har ju väntat på det beskedet och inte kunnat göra någonting under tiden, så nu måste vi ta ett par varv till innan apoteket blir verklighet, säger receptarien Birgitta Hjerthén till Dagens Apotek.

Hon kommer att äga det nya apoteket tillsammans med Christina Norrby, även hon receptarie, och Christinas man Per Norrby som är projektledare på Gotlands stuveri.

Redan i somras hade trion ordnat apotekstillstånd och hyreskontrakt. Men byggnadsnämnden i Region Gotland sade nej till hyresvärdens ansökan om bygglov, med motiveringen att lokalen de valt inte är avsedd för handel.

Först efter flera turer har nu byggnadsnämnden fattat beslut om ett tillfälligt bygglov för apoteket i det gamla regementsområdet i södra Visby. Ärendet väntar på slutligt avgörande i Mark- och miljödomstolen. Får apoteksägarna avslag där har hyresvärden lovat dem en annan lokal.

Nästa steg för Birgitta Hjerthén och de andra delägarna blir att kontakta banken.

– Apotekstillståndet har vi ju, nu hänger det mer på oss själva, säger Birgitta Hjerthén.

Blir det ett positivt besked från banken så är entreprenörerna redo att sätta igång apoteksbygget. Förhoppningen är att apoteket ska kunna öppna före sommaren.

Relaterat material

Lång väg till nytt apotek på Gotland

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev