fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Kronans Apotek lanserar skönhetsbutiker

Publicerad: 9 september 2015, 10:42

Bild 1/2  Foto: Kronans Apotek

Här ska kedjan hålla fokus på hud- och skönhetsvård och förutom farmaceuter kommer butikerna att ha hudvårdspecialister och make up-artister i personalen.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknadenLäkemedel

Den första butiken under namnet ”Care & Beauty” slår upp portarna den 12 november i Mall of Scandinavia i Solna och därefter öppnar en butik i Väla centrum utanför Helsingborg. Planen är att öppna ett 20-tal sådana butiker runt om i landet på några års sikt.

– Vi tar vår utgångspunkt i apoteksvärlden, men med Kronans Apotek Care & Beauty blir vi djupare med specialistrådgivning kring hälsa-, hud- och skönhetsvård och bredare med ett större sortiment, säger Lars Birkeland, vd för Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

Enligt kedjan köps i dag varannan ansiktskräm på ett apotek och apotekskedjan. Därför satsar Kronans Apotek så stort på området och kommer att använda kända skönhetsmärken. Butikerna ska också vara utrustade med behandlingsrum där kunder bland annat ska kunna få ansiktsbehandlingar.

Butikerna kommer även att ha receptbelagda läkemedel och samma OTC och handelsvaror som alla andra apotek inom Kronans, uppger Andreas Rosenlund, informationsdirektör, för Dagens Apotek.

– De här är apotek som kräver stora kundströmmar på attraktiva lägen, säger han och konstaterar att målsättningen är att hitta lägen i gallerior och köpcentrum.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev