Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Kronans Droghandel etablerar

Publicerad: 10 maj 2010, 15:30

Kronans Droghandel etablerar

Kronans Droghandel öppnar inom kort sitt första nya apotek som inte är samlokaliserat med Coop Forum. Dagens Apotek summerar aktuella apoteksetableringar i landet.


Kronans Droghandels första helt nystartade apotek som inte är samlokaliserat med Coop ligger i Saluhallen i centrala Norrköping och slår upp portarna den 10 juni.

Apotekaren Ulf Schneeberger blir chef på apoteket, som är drygt 200 kvadratmeter stort och ska ha fyra anställda.

Kronan öppnar också i köpcentret Jägersro center i Malmö den 17 juni. Chef blir receptarien Anette Bivefors, som i dag är chef på Kronans Droghandel i stadsdelen Rosengård. Apoteket blir drygt 300 kvadratmeter stort och ska ha sex anställda, varav hälften med farmaceutisk utbildning.

Rekryteringen av personal är färdig så när som på en halvtidstjänst, berättar Anette Bivefors.

Varför byter du arbetsplats?

– Jag har varit på apoteket i Rosengård i 15 år nu i olika positioner. När chansen att vara med och bygga upp något nytt och fräscht dök upp så tvekade jag inte, det ska bli en rolig utmaning, säger Anette Bivefors.

Apoteksöppningarna står som spön i backen i Sverige just nu. Här är några exempel:

Apoteket AB: Öppnade ett nytt apotek i Backaplans centrum på Hisingen i Göteborg den 5 maj.

Doc Morris: Den 4 maj öppnade ett apotek vid Norra Bantorget i Stockholm. Närmast på tur står nyetableringar i Skövde och Sala.

Ica/Cura: Åtta apotek öppnade i slutet av april. Innan sommaren öppnar apotek på Ica Maxi i Haninge, Linköping, Malmö och Mora, med flera orter.

Apotek Hjärtat: I slutet av april öppnade Hjärtats nya ”paradapotek” i Tyresö. Sex ytterligare apotek, bland annat två i Växjö, öppnar innan sommaren.

Apotek 1, som köpts upp av Hjärtat: Tre nya apotek – i Sollentuna, Örebro och Norrköping – öppnade så sent som förra veckan och flera ytterligare öppningar är inplanerade innan sommaren, bland annat i Norrköping, Göteborg, Bålsta och Vällingby. Enligt förra veckans information från Apotek Hjärtat ska dessa öppningar genomföras som planerat.

Åhléns: Apotek öppnas på varuhus i Göteborg, Malmö och Stockholm city senare i maj.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev