Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Kronans redo att ta emot nyanlända

Publicerad: 8 november 2016, 09:51

Foto: Kronans Apotek

Kronans Apotek trappar upp satsningen på att tillvarata nyanlända farmaceuters kompetens. Nu drar kedja i gång ett praktikprogram med stöd av Arbetsförmedlingen.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Satsningen är en del av regeringens så kallade 100-klubb, där företag inom olika branscher tar emot minst 100 nyanlända inom tre år, men också delvis ett eget initiativ där kedjan följer nyanlända från praktik till färdig legitimation. Konkret innebär det att ett sextiotal apotek runt om i landet gör sig beredda att erbjuda nyanlända farmaceuter stöd med handledare och praktikplatser.

Kronas Apotek i Gällivare är ett av apoteken som deltar i projektet. Där har man utsett en mentor som ska ge stöd.

– Vi kommer att kunna erbjuda nyanlända såväl praktik på vårt apotek som handledning inför deras prov under legitimationsprocessen. Förhoppningsvis kan vi sedan efter cirka ett års tid anställa personen som farmaceut, förutsatt att de klarat sina prov i svenska och farmaci och fått sin svenska farmaceutlegitimation, säger Maria Anderzén på Kronans Apotek i Gällivare, i ett pressmeddelande.

I ett annat pressmeddelande kallar vd Stig Tornell praktikprogrammet för ”en viktig pusselbit” för att kunna rekrytera farmaceuter framöver. Dagens brist på apotekare och receptarier, i kombination med stora pensionsavgångar, gör att apoteksbranschen räknar med att efterfrågan på personal kommer att öka.

Relaterat material

Kronans Apotek satsar på receptservicen

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev