Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Kullgren har fem mil till söndagsapoteket

Publicerad: 16 juni 2016, 09:23

För- och nackdelar med många apotek på en plats. Det är en diskussion som Flensbon och apoteksutredaren Åsa Kullgren saknar.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Sverige består av mer än bara Stockholms innerstad, konstaterar hon.

– Om jag tar Flen med ett apotek och två vårdcentraler så har jag en känsla av att de har ganska bra koll på sina kunder. Apoteket känner nog personalen på vårdcentralerna också och kan ha ett tätare samarbete, sade Åsa Kullgren på ett frukostseminarium som Pharma Network arrangerade på torsdagen.

Nackdelarna är öppettiderna som inte är lika bra som i storstäderna. Flens enda apotek är stängt på söndagar och har öppet till klockan ett på lördag.

– Om man ska ha sina läkemedel en helg får man åka till Eskilstuna fem mil bort. Då har du kanske varit på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm och fått veta att du ska hämta ut din medicin och att du måste börja behandlingen nu. Då är det betydligt längre att åka, sade Åsa Kullgren.

Detta – hur kvalitéten och säkerheten kan bli bättre för alla – har utredningen under luppen. Eftersom eventuella förslag inte får ge staten nya utgifter handlar det om att vässa i systemen som reda finns, enligt Kullgren.

Sjukhusapoteket på Kullbergska i Katrineholm är stängt på helgerna.

Relaterat material

Åsa Kullgren var emot avregleringen

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News