Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Kunderna får dubbla poäng

Publicerad: 13 september 2010, 13:00

Kompenseras för att poängen på läkemedel inom läkemedelsförmånen slopas.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

På onsdag slutar Kronans Droghandel att ge sina kunder poäng på de läkemedel och andra varor som ingår i läkemedelsförmånen. För att kompensera kunderna för detta kommer Kronans Droghandel att ge dubbla poäng för alla övriga köp fram till den 30 november.

– Vi har accepterat TLV:s beslut, men vill givetvis i någon mån kompensera kunderna för den här förändringen, säger vd Cecilia Marlow i ett pressmeddelande.

I början av juli beslöt Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, att Kronans Droghandel måste sluta låta sina kunder registrera medlemspoäng vid köp av läkemedel inom läkemedelsförmånen. Annars riskerar apotekskedjan att få betala en miljon kronor i vite.

Medlemspoängen ger kunden en värdecheck. Detta såg TLV som en rabatt, och enligt lagen om läkemedelsförmåner får rabatter inte ges på receptbelagda läkemedel.

Det medlemskort det gäller finns i flera varianter. Ett är ett renodlat medlemskort, Medmera, där kundens köp registreras som poäng separat oavsett vilket betalningssätt som används. Den del av TLV:s beslut som gäller detta kort har Kronans Droghandel accepterat.

Men medlemskortet finns också som kreditkort, Medmera Visa. När detta används registreras medlemspoäng automatiskt, oavsett var kunden handlar.

Den del av beslutet som gäller detta kort har Kronans Droghandel överklagat. Apotekskedjan anser inte att förbudet ska gälla den poängregistrering som sker när deras kunder använder Visakortet.

Relaterat material

TLV:s beslut överklagas

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev