tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Läkemedel samlas i databas

Publicerad: 3 oktober 2012, 09:14

En ny databas ska göra det enklare för personal på apotek och inom vården att hitta information om individanpassade läkemedel.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Apotek Produktion och Laboratorier, APL, lanserar under onsdagen en informationsdatabas med bland annat produktresuméer, produktmonografier och preparatförteckningar över företagets läkemedel. Den nya databasen går under namnet Aida.

– Genom Aida blir informationen om våra produkter mer lättillgänglig för förskrivare och apotek. På så vis hoppas vi öka kunskapen om dessa samhällsviktiga läkemedel och i längden bidra till förbättrad behandlingskvalité. APL arbetar kontinuerligt för en säker läkemedelsanvändning och ökad patientsäkerhet. Lättillgänglig information om APL:s läkemedel är en viktig del i detta, säger Michael Brobjer, chef för marknad och affärsutveckling vid APL, i ett pressmeddelande.

APL tillverkar individanpassade läkemedel, extemporeläkemedel. I Sverige finns två företag som tillverkar individanpassade läkemedel: APL som är ett statligt bolag under socialdepartementet och det privata företaget Unimedic.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev