Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Läkemedelsverket begär hjälp med upplysning från Apoteket

Publicerad: 8 juni 2009, 13:07

Läkemedelsverket har nu vänt sig till Apoteket AB för hjälp med den nationella läkemedelsupplysningen under en övergångsperiod.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Läkemedelsverket har fått regeringens uppdrag att från den 1 juli ansvara för producentoberoende läkemedelsinformation till allmänheten. Denna ombesörjer i dag Apoteket AB via två kundcentrum.

Verket har föreslagit att lösa uppgiften i samarbete med landstingsdrivna Sjukvårdsrådgivningen, SVR, se artikel här intill.

Denna lösning kommer dock inte att vara på plats förrän den 1 oktober.

För perioden den 1 juli till den 30 september har Läkemedelsverket därför planerat för en tillfällig lösning. Myndigheten har vänt sig till Apoteket AB för att få hjälp med personal och lokaler under perioden.

För telefoni och teknisk utrustning vill verket under övergångsperioden, enligt uppgifter till Dagens Apotek, använda Sjukvårdsrådgivningens befintliga tekniska plattform.

Enligt Björn Gustafsson, tjänsteansvarig för SVR på Sveriges Kommuner och Landsting, har ”ett par” landsting hittills anmält intresse för att driva den nationella läkemedelsupplysningen i samarbete med Läkemedelsverket från den 1 oktober.

Sjukvårdsrådgivningen föreslås få läkemedelsupplysning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev