Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Läkemedelsverket lovar bot och bättring

Publicerad: 3 juni 2013, 11:00

Läkemedelsverket fick svidande kritik för sin ekonomirapportering i Ekonomistyrningsverkets rapport för 2012. Nu lovar förvaltningsdirektören rättning.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Ekonomistyrningsverket, ESV, tyckte inte att Läkemedelsverket följde lagar och regler i sin ekonomirapportering förra året. På fyra av 14 punkter fick myndigheten anmärkningar vilket ledde till lägsta betyg: C.

ESV anmärkte bland annat på att Läkemedelsverket missat samråd med ESV om huruvida några avgifter skulle ändras eller inte. En kontroll av avstämningen mellan betalningsvägar visade att Läkemedelsverket inte hade koll ner på kontonivå, där det fattades 19 000 kronor i förhållande till totalsaldot. Läkemedelsverket fick också kritik för att ha varit sena med att svara på fråga från ESV. Och för att myndigheten lämnade in en prognos en dag för sent till statens redovisningssystem.

Nu lovar Läkemedelsverket att misstagen inte ska göras om det här året. Nya rutiner är i gång, en felaktig e-postadress rättad.

– Skillnaden mellan högsta och lägsta betyg är liten, men målet kan inte vara annat än att vara helt utan anmärkning, säger Enrique Arias, förvaltningsdirektör på Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev