Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Landsting i norr ska upphandla dos

Publicerad: 17 november 2015, 13:51

De norrländska landstingen börjar förbereda sig för att upphandla dosläkemedel. Upphandlingen i norr kan innebära en ny chans för uträknade Apotekstjänst AB.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

I slutet av 2016 löper Apoteket AB:s dosavtal med landstingen i norra sjukvårdsregionen ut. Redan nu börjar förberedelserna för upphandlingen. Den 2 december anordnar Västerbottens läns landsting en hearing om upphandlingen, rapporterar nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

– Vi har många frågor kring leverans eftersom vi har speciella problem i våra landsting, med långa avstånd och få utlämningsställen. Tidigare hade Apoteket Dos produktion i Umeå, men de håller på att stänga ned vilket innebär att alla leverantörers produktionsställen nu finns söder om Dalälven. Vi vill gärna höra vilka idéer som leverantörerna har kring distributionen, säger Jessica Forssén, ansvarig upphandlare hos landstinget, till nyhetsbrevet.

Enligt Jessica Forssén har flera aktörer redan anmält intresse.

Men som läget ser ut nu finns det snart endast två aktörer kvar på den svenska dosmarknaden, Apoteket AB och Svensk Dos. Detta sedan Apotekstjänst har förlorat avtalen till sina nuvarande kunder.

Men Tomas Hilmo, vd för Apotekstjänst, bekräftar för Dagens Apotek att företaget sneglar åt Norrlandsklustret som innefattar Västerbottens läns landsting, Norrbottens läns landsting, Landstinget Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

– Vi är intresserade av samtliga upphandlingar och vi är glada att Västerbotten gör den här upphandlingen. Vi ska i alla fall vara med på hearingen och så får vi se därefter om vi går vidare och lägger ett anbud, säger han till Dagens Apotek.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev