Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Lätt svara på pinsamma frågor

Publicerad: 21 september 2010, 12:54

89 procent av de apoteksanställda som svarat på en undersökning tycker inte att det är svårt att svara på frågor utan att genera kunden.


Apotekskunderna tycker att underlivsfrågor är mest pinsamma att fråga om, enligt personalen. Det uppger Apotek Hjärtat som har gjort en undersökning bland 396 av sina medarbetare.

Enligt dessa drar sig 84 procent av kunderna för att ställa frågor om hemorrojder, 69 procent gillar inte att fråga om underlivssvamp och 68 procent tycker att frågor om kondomer och glidmedel är pinsamma att ställa.

– Även om kunderna känner sig besvärade och generade ibland är det inget nytt för oss som jobbar på apotek, säger Anna Brändström, ansvarig för Apotek Hjärtats Kundkontakt, i ett pressmeddelande.

Mer än hälften av den tillfrågade personalen får frågor om hemorrojder och underlivssvamp minst en gång per dag.

Även frågor om akne och fotsvamp är vanliga, men personalen tror att bara 19 respektive 13 procent tycker att det är pinsamt att fråga om detta på apoteket.

Apotek Hjärtats personal fick också svara på hur svårt de tycker att det är att svara på ”pinsamma” frågor utan att genera kunden. 52 procent tycker för det mesta att det inte är svårt och 37 procent tycker inte att det är svårt alls.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev