Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Lidls tidigare vd köper apotek

Publicerad: 26 augusti 2010, 09:08

Apoteksgruppen har sålt ytterligare 17 apotek. Per Westling, före detta vd för svenska Lidl, har köpt fyra stycken.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Den nya gruppen ägare tar över sina apotek under hösten, skriver kedjan i ett pressmeddelande. Bland de nya köparna finns flera farmaceuter.

Här följer listan på de nya apoteksägarna:

Per Westling, före detta vd för svenska Lidl med en högskoleexamen i internationell ekonomi, köper fyra apotek tillsammans med beteendevetaren Josefine Josefsson: Apoteket Linnean i Emmaboda, Apoteket Bävern i Hällefors, Apoteket Ripan i Åseda och Apoteket Kronan i Fjugesta.

Apotekaren Mathias Lermander har köpt Apoteket Vågen och Apoteket Rönnen, båda i Karlstad.

Apotekaren Homayon Moradi och egenföretagaren Said Rihani köper Apoteket Vallmon i Rotebro. Homayon Moradi är utbildad vid Uppsala universitet och kommer närmast från en tjänst i England på Pharm-Asist.

Receptarien Jens Sommerfeld och apotekaren Kellen Kaari Njeru har köpt Apoteket Hägern i Stockholm.

Reza Ebrahimzadeh, som har en doktorsexamen i medicin, har köpt Apoteket Kronan i Heby och Apoteket Liljan i Uppsala.

Kemisten Mitra Rezaei och Reza Pirmohammadi, som har en fil mag i kemi och driver ett rekryterings- och bemanningsföretag, har köpt Apoteket Trollsländan i Tyresö. Båda har tidgare arbetat i läkemedelsindustrin och äger även apoteket Tranan i Bromma.

Kemiingenjören Ishwar Hirani och civilekonomen Kanti Hirani har tillsammans köpt Apoteket Vipan i Dalsjöfors, Apoteket Tranan i Gnosjö och Apoteket Rosenlund i Jönköping. De har tidigare köpt Apoteket Ugglan i Jönköping.

Sjuksköterskan Per-Inge Larsson, som tidigare arbetat som produktspecialist inom läkemedelsindustrin och med försäljning av naturbaserade läkemedel och kosttillskott, köper Apoteket Eken i Kolmården. Han har tidigare köpt Apoteket Mården i Åby.

Mohammad Anan, byggnadsingenjör med teknologie kandidatexamen, har köpt Apoteket Kronan i Gävle.

Civilekonomerna Susanne Najafi och Alexis Priftis har bakgrund som produkt- och marknadschefer inom konsumentvarubranschen. Nu har de köpt Apoteket Orfeus i Stockholm tillsammans med Antonia Tedroff, som efter universitetsstudier i bland annat management skaffat sig erfarenhet från PR- och modebranschen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev