fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Liten aktör öppnar nytt

Publicerad: 8 september 2015, 09:09

Snart öppnar apotekaren Abdul Wahid Yassir sitt andra apotek, nu hemma i Sundbyberg.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknadenLäkemedel

För ett år sedan öppnade Hagalunds apotek i Solna. Det har gått bra, så ägaren Abdul Wahid Yassir satsar på att öppna ett till, vid Tuletorget i Sundbyberg.

– Jag känner redan att jag har lyckats med apoteket i Hagalund och jag är helt säker på att jag kommer att lyckas där också, säger han till Dagens Apotek.

Inom två veckor, när it-systemet är på plats i apoteket, ska Tuletorgets apotek slå upp portarna. Vid torget finns nybyggda bostäder och många äldre och barnfamiljer bor i området.

– Det är ett stort område där det inte finns något apotek, alla apotek ligger på andra sidan av Sundbyberg, berättar Abdul Wahid Yassir.

Hans båda apotek ligger bara några minuters bilfärd ifrån varandra. Och han bor själv i Sundbyberg och känner väl till området.

I närheten av apoteket finns både vårdcentral och tandläkare, så Abdul Wahid Yassir räknar med att det finns gott om möjliga kunder.

– Det kommer redan fram många kunder och ser att apoteket inte är öppet och välkomnar oss, de är mycket tacksamma över att det ska öppna ett apotek där.

Abdul Wahid Yassir är apotekare och har arbetat mer än 25 år på apotek i Stockholmsområdet, bland annat som chef på Apoteket Kvarnen i Solna som numera tillhör Apotek Hjärtat. Han kommer själv att vara apotekschef på båda sina apotek.

– I början kommer tre personer att arbeta på Tuletorgets apotek, men det kommer att bli fler.

Ett bra läge är förstås viktigt för att lyckas, men det behövs mer än så för att locka till sig kunderna.

– Samtidigt måste vi ha kunnig personal. Jag kommer att stå där själv och vi kommer att satsa mycket på rådgivning om hur man använder läkemedel, säger Abdul Wahid Yassir.

Relaterat material

Nytt fristående apotek öppnar

Allt fler öppnar eget

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev