Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Lloyds lyfter fram läkare i läsplattan

Publicerad: 19 december 2016, 09:47

Foto: Thinkstock

Läkarkonsultation i mobilen och sedan hemleverans av läkemedel. Lanseringen av det konceptet har varit en milstolpe för Lloyds Apotek.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Dagens Apotek frågar kedjorna vilka händelser som har viktigast för dem i år. Lloyds Apoteks marknadschef Fredrik Lindblad lyfter fram introduktionen av en tjänst som innebär att kunder kan konsultera läkare i mobilen och få eventuellt förskrivna läkemedel hemlevererade.

– Vi samarbetar med företaget Kry som erbjuder de virtuella läkarkonsultationerna och sedan levererar vi läkemedel. För oss har det varit viktigt att sy ihop Krys konsultationstjänst med våra leveranser på ett bra sätt, säger han.

På 15 av kedjans apotek finns också möjligheten att gå in i läkarrum där kunderna kan låna surfplattor för att få konsultera läkare via plattan.

– Vi kommer att fortsätta att rulla ut den här tjänsten på fler apotek eftersom kunderna uppskattar att de kan träffa både läkare och farmaceuter på samma apotek, säger Fredrik Lindblad.

Lloyds Apotek har även tidigare varit offensivt vad gäller näthandel. Förra året lanserade företaget en tjänst som innebär att det går att beställa läkemedel och få dem med morgontidningen nästa dag.

Hur har intresset för det varit?

– Det är populärt, men det är självklart bara läkemedel som går ner i brevlådan och som uppfyller övriga krav som kan levereras på det sättet. I nuläget finns det alternativet bara i Stockholmsområdet, men vi har för avsikt att utvidga tjänsten till andra delar av landet.

Hur ser du på konkurrensen från de andra kedjorna inom e-handel?

– Alla apotekskedjor satsar i den här kanalen och det finns en aktör som är renodlad nätaktör så det är tuff konkurrens. Vi har bara sett början, men än så länge säljer vi fortfarande mycket mer på vanliga apotek än via webben.

Apotea har pressat priserna mycket. Hur förhåller ni er till det?

– Vi har valt att enbart sälja receptbelagt via webben och därför konkurrerar vi inte med Apotea inom de områden där de pressar priserna.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev