Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Många hållbara apotek

Publicerad: 20 mars 2012, 10:06

Foto: Photos.com

Flera apotekskedjor hamnar högt upp på listan över Sveriges mest hållbara varumärken, som rankas efter exempelvis miljöansvar och arbetsförhållanden.


I  undersökningen Sustainable Brands, hållbara varumärken, rangordnas 200  företag av konsumenterna utifrån miljöansvar, mänskliga rättigheter,  arbetsförhållanden och motverkan av korruption.

För  första gången har sex apoteksföretag i år inkluderats i undersökningen.  Flera hamnar högt på listan, som toppas av Coop. På plats nummer 7  hamnar Apoteket AB som är högst placerat i apoteksbranschen.

–  Det är jätteroligt att få ett kvitto på att konsumenterna ser vad vi  gör och uppskattar det. Hållbarhetsfrågor är grundläggande i vår  verksamhet och kundernas förväntningar driver oss att hela tiden bli  bättre, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket AB, i ett pressmeddelande  från IDG Research som står bakom undersökningen.

Efter  Apoteket AB följer Apoteksgruppen på plats nummer 17, Apotek Hjärtat på  plats 21, Kronans Droghandel på plats 40 och Medstop på plats 130. Även  Doc Morris ingår i undersökningen men hamnar under plats 150, och bara  de företag som hamnar på plats 1 till 150 rankas inbördes.

Över  8 000 konsumenter intervjuades för Sustainable Brands om hur de ser på  de 200 största företagen i Sverige. Undersökningen genomfördes mellan  november 2011 och januari 2012 av IDG Research, som ingår i  mediekoncernen IDG.

Flera  apotekskedjor hamnar högt upp på listan över Sveriges mest hållbara  varumärken, som rankas efter exempelvis miljöansvar och  arbetsförhållanden.

LINA ÖSTERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev