Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Många medlemmar hör av sig till facket

Publicerad: 23 januari 2015, 09:33

De två senaste dagarna har Apoteket AB informerat anställda som sägs upp. Christer Borg, som är förhandlingschef för Sveriges Farmaceuter, har fått många samtal.


– En del vill diskutera om den lösning som de har blivit erbjudna är rimlig och en del anser inte att Apotekets erbjudande är acceptabelt, säger han till Dagens Apotek.

Förhandlingarna har skötts av Sveriges Farmaceuter, som förhandlat för Sacoanslutna anställda, och av Unionen, som förhandlat för TCO-anslutna. Fram till det att Apoteket AB informerade de berörda har fackförbunden inte kunnat kontakta dem.

– Därför har vi tidigare inte kunnat få reda på hur de enskilda medarbetarna reagerar. Nu när de blivit informerade hör de av sig till oss och nästa vecka kommer vi att hålla ett möte på huvudkontoret i Solna för våra medlemmar, säger Christer Borg.

Den nya organisationen börjar gälla den 2 februari. Fram till dess ska uppföljningssamtal ske. Sammantaget är det cirka 70 tjänster som tas bort. En del av de anställda har blivit erbjudna omplaceringar.

Relaterat material

Dystert och tomt medan uppsägningssamtalen pågår

Uppsägningssamtal hålls på Apoteket AB

Akademikerföreningen vill behålla farmaceuterna på huvudkontoret

Även ledningen bantas

Apoteket säger upp 70 anställda

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev