Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Många ringer till Sveriges farmacevtförbund om lönesamtal

Publicerad: 23 juni 2010, 09:29

Sveriges farmacevtförbund får många samtal om de pågående lönesamtalen. Även anställda på rutinerade företag som Apoteket AB och Apoteket Farmaci AB ringer.


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Lönesamtalen inom ramen för det gällande avtalet väcker frågor bland farmaceuter. Framför allt ifrågasätter många arbetsgivarnas motiveringar till förslag på löneökningar.

– Under en förmiddag kan jag få 10 till 15 telefonsamtal av den här arten, säger ombudsman Christer Borg på Sveriges farmacevtförbund.

Problemen finns i hela branschen, men Christer Borg reagerar särskilt på att medlemmar som jobbar på Apoteket AB och Apoteket Farmaci AB hör av sig. Han anser att dessa företag borde klara sig bättre än de nya företagen som är orutinerade på lönesamtal.

– Vi tycker att de borde kunna det här, säger Christer Borg.

Ofta berättar medlemmarna att chefen har svårt att hålla isär de olika avtalen för Sveriges farmacevtförbund och Farmaciförbundet.

– Vi har ett sifferlöst avtal och då ska arbetsgivarna tillämpa det, säger Christer Borg.

Ändå händer det att cheferna säger att potten är 0,9 procent, eftersom Farmaciförbundets avtal har en garanti om ett sådant utfall per företag under första avtalsåret.

– Sedan säger man att ”vi kan inte ge det ena förbundet bättre än det andra” och det köper vi inte heller, säger Christer Borg.

Nu har Sveriges farmacevtförbund publicerat information på sin hemsida om vilka argument det anser att arbetsgivarna kan använda vid lönesättningen. Och Christer Borg har ett tips till de farmaceuter som tycker att det går trögt i förhandlingarna.

– Det finns möjlighet för många att söka nya jobb och därmed påverka sin lön. Jag tittade på Dagens Apoteks hemsida nyligen och kolumnen med lediga jobb var hur lång som helst, säger han.

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev