Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Medstop fortsätter med e-utbildningar

Publicerad: 21 december 2011, 11:00

Foto: Photos.com

Medstop förlänger sitt avtal om e-utbildningar med Läkemedelsakademin. Nästa år ska runt 500 anställda få gå fortbildningskurser på distans.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Under 2011 har cirka 400 farmaceuter på Medstops olika apotek fått lära sig om nya läkemedel och farmakoterapi via intranätet.

– Det har funkat jättebra och våra anställda är nöjda med utbildningarna, säger Leif Nilsson, chefsapotekare på Medstop till Dagens Apotek.

Därför har företaget nu beslutat att förlänga avtalet med Läkemedelsakademin. Nästa år ska runt 500 farmaceuter och apotekarstudenter som gör praktik på apoteken få gå kurserna i farmakoterapi inom epilepsi, högt blodtryck, depression samt astma och kroniskt obstruktiv lungsjukdom, KOL.

Enligt Leif Nilsson är utbildningarna ett sätt att få en fortsatt kvalitetssäkrad kompetensutveckling, som dessutom är lättillgänglig.

– Möjligheten att läsa på distans innebär att man kan komma åt utbildningarna ute på lokala apotek och slipper åka iväg. Man kan till och med läsa hemma, men då på betald arbetstid, säger Leif Nilsson.

Relaterat material

Anställda lär sig på datorn

LINDA PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev