Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Medstop ingår allians med riskkapitalisten Segulah

Publicerad: 26 juni 2009, 14:05

Företaget Medstop har slutit ett avtal med riskkapitalbolaget Segulah och tänker lägga bud på apotekskluster. Målet är en ny apotekskedja med varumärket Medstop.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Det berättar Medstops vd Joachim Nielsen för Dagens Apotek i dag.

– Som vi tidigare sagt är klustren relativt stora i vårt perspektiv. Därför har vi dragit slutsatsen att vi behöver mer finansiella muskler och denna lösning är mycket tillfredställande, säger Joachim Nielsen.

Segulah är ett nordiskt riskkapitalbolag som för närvarande förvaltar drygt 8,5 miljarder kronor i tre fonder. Medlen kommer från internationella pensionskapitalförvaltare, familjestiftelser och försäkringsbolag.

Konstellationens ambition är att skapa en ny apotekskedja som ”inte ska vara landets största”.

– Vi satsar hellre på bra affärslägen än jättemånga apotek. Vi är inte i första hand intresserade av något av de två största apoteksklustren.

De planerade apotekens varumärke kommer att bli Medstop.

Hur kommer era apotek att se ut?

– Vårt apotekskoncept är ganska traditionellt, men vi kommer att göra vissa saker annorlunda än Apoteket AB. Vi vill göra något som tar vid där monopolet slutar, säger Joachim Nielsen.

I satsningen ingår, vid sidan av eventuella köp av apotekskluster, nyetableringar av apotek.

Som Dagens Apotek tidigare berättat har Medstop även tagit fram en lösning för försäljning av bland annat receptfria läkemedel i butiker.

– Den idén lever i högsta grad kvar vid sidan av vår apotekssatsning, säger Joachim Nielsen.

Tisdagen den 30 juni är deadlinedag för inledande bud på de apotekskluster som Apoteket Omstrukturering AB har i uppdrag att sälja.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev