Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Medstop tar över om en vecka

Publicerad: 8 januari 2010, 16:54

Senast på söndag är det svenska apoteksmonopolet finito – även i praktiken. Den 17 januari börjar Medstop att ta över ägandet av de 62 apotek som företaget köpt. Först ut blir 21 apotek i Mälardalen.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Det berättar Fredrik Söderberg, vd för Medstop, för Dagens Apotek i dag, fredag.

Därmed är chansen stor att Medstop blir det första privata företaget som driver apotek på den omreglerade marknaden i Sverige. Bolaget blir definitivt den första av klusterköparna som kommer igång.

– Vi är stolta över att vara pionjärer på en ny och utvecklad apoteksmarknad i Sverige, säger Fredrik Söderberg.

De 21 apoteken i kluster 3 öppnar i ny regi söndagen den 17 januari. Förutom Stockholmsområdet ingår apotek i Katrineholm, Strängnäs, Eskilstuna, Uppsala, Västerås, Örebro och Kumla i den grupp som byter ägare allra först.

Dagen efter, måndagen den 18 januari, byter apoteken i kluster 4 i västra Sverige ägare.

En knapp vecka därefter, söndagen den 24 januari, byter apoteken i sydsvenska kluster 5 ägare från Apoteket AB till Medstop.

När byter ni skyltarna?

– Skyltbytet startar nästa vecka för att pågå successivt under en fyraveckorsperiod.

I början av november blev det klart att Medstop fick förvärva tre av de kluster som såldes i samband med omregleringen. Sedan dess har företaget arbetat intensivt med att förbereda övertagandet.

– Först ska vi se till att ägarskiftet genomförs på ett tryggt sätt för både kunder och anställda. En trygg och säker läkemedelsförsörjning före, under och efter övertagandet är högsta prioritet för oss, säger Fredrik Söderberg.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev