Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Medstop vill köpa kluster

Publicerad: 30 mars 2009, 15:18

Apoteket Omstrukturering AB har hittills haft kontakt med ett 90-tal möjliga köpare av apoteksportföljer. Det nystartade bolaget Medstop bekräftar att man är intresserade av att köpa kluster.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Eva-Britt Gustafsson, vd för Apoteket Omstrukturering AB, berättade vid förra veckans apotekskonferens anordnad av Dagens Medicin och Dagens Apotek att hennes bolag haft kontakt med sammanlagt ett 90-tal stora och små intressenter angående att eventuellt köpa apotekskluster.

Kemisk-tekniska leverantörsförbundet, KTF, uppger i sitt nyhetsbrev att man har kännedom om att sex namngivna aktörer anmält sitt intresse för att köpa apoteksportföljer

De sex intressenterna ska vara Alliance Boots, Celesio, Phoenix/Tamro, KD-Oriola, Universitetsapoteket samt det nystartade schweizisk-svenska bolaget Medstop.

Medstop bekräftar sitt intresse för Dagens Apotek.

– Jag kan bekräfta att Medstop anmält till Apoteket Omstrukturering AB och SEB Enskilda att vi är intresserade av att lägga bud på apotekskluster när de väl kommer ut till försäljning. Detta är nu ett av de alternativ vi tittar på, säger Leif Nilsson, chefsapotekare på Medstop, till Dagens Apotek.

Medstop har även tagit fram paketlösningar för försäljning av receptfria läkemedel i butiker som man vill erbjuda handeln, se artikel länkad här intill.

Avhoppare från Apoteket satsar på receptfritt

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev