Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Misstänkta apotekstjuvar åtalas för häleri

Publicerad: 22 december 2015, 13:40

Foto: Photos.com

När polisen i Jönköping stoppade en bil fann de apoteksvaror för nära 30 000 kronor. I dag, tisdag, åtalas två män för häleri och försök till stöld.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Två män fångades på bild när de försökte stjäla läkemedel på ett apotek i Anderstorp i Jönköpings län. De blev upptäckta av en anställd och lämnade då apoteket, men Kronans Apotek gjorde en polisanmälan.

Senare stoppades samma män av polis i Jönköping. I männens bil återfanns två ryggsäckar och en sopsäck med nya hygienprodukter till ett värde av cirka 28 000 kronor.

I eftermiddag ställs de två männen inför rätta i Jönköpings tingsrätt.

– Jag påstår att övervakningsbilderna visar att personerna försöker stjäla apoteksvaror, säger åklagaren Eleonora Dufva till Dagens Apotek.

De två männen åtalas dels för försök till stöld, dels för häleri. Vad gäller den andra åtalspunkten har varorona som fanns i de misstänkta männens bil inte kopplats till något apotek.

– De här produkterna säljs på svenska apotek och vi tror att de kommer från apotek, men vi har inte några anmälningar som korresponderar med godset, säger Eleonora Dufva.

I samband med att männen greps av polisen återfanns också handskrivna lappar i bilen. På lapparna fanns listor med listor till apotek i olika städer i Sverige.

– Det ingår också i bevisningen som jag åberopar, säger Eleonora Dufva.

Åklagaren yrkar på att männen ska utvisas från Sverige. De två männen nekar till brott.

Relaterat material

Medlemmar i stöldliga dömdes av tingsrätten

Säkerhetschefens råd om hur apotekstjuvarna bör bemötas

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev