Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nämnd stod bakom tidigare förslag om marginalen

Publicerad: 24 februari 2009, 12:41

Hela TLV:s beslutande nämnd ställde sig i januari bakom ett preliminärt förslag till konstruktion för handelsmarginalen, uppger en av nämndens ledamöter till Dagens Apotek.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Men skissen ogillades när den presenterades muntligt på socialdepartementet. Detta har antagligen bidragit till avsättningen av Ann-Christin Tauberman, anser en ledamot i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets beslutande organ nämnden för läkemedelsförmåner.

På nämndens möte den 29 januari hölls en muntlig föredragning av ett preliminärt förslag till konstruktion och beräkningsgrunder för de framtida apotekens handelsmarginal.

Förslaget ska enligt uppgifter till Dagens Apotek ha inneburit en ungefärligen oförändrad handelsmarginal jämfört med dagens.

– Hela nämnden ställde sig bakom förslaget. Det gällde även de två nationalekonomer som är nya i nämnden. Men det här var bara ett diskussionsärende så det finns inga dokument, säger en av ledamöterna i nämnden till Dagens Apotek.

Ingen av de nämndledamöter som Dagens Apotek talat med vill avslöja några ytterligare detaljer i det ursprungliga förslaget.

När det blev känt att Ann-Christin Tauberman blivit entledigad blev förvåningen stor i nämnden för läkemedelsförmåner.

– Alla i nämnden blev upprörda över avsättningen, säger en nämndledamot.

TLV klara med principer för handelsmarginal

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev