Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Nödvändigt utse nya personer till Apotekets nya styrelse

Publicerad: 8 oktober 2009, 13:52

Enligt Carin Svensson, ordförande för Sveriges farmacevtförbund, SFF, var det en självklarhet för förbundet att utse nya ledamöter till Apotekets styrelse. UTÖKAD 15:21


Ämnen i artikeln:

Farmaci

Carin Svensson vill inte gå i direkt polemik mot Farmaciförbundet, som låter en av sina ledamöter i Apotekets styrelse sitta kvar, se artikel länkad här intill.

Men hon beskriver det som självklart för Sveriges farmacevtförbund att byta ut sina ledamöter.

– Enligt mitt sätt att se det är det så. Om hela styrelsen är sparkad är styrelsen verkligen sparkad, och det måste vi inse konsekvenserna av, säger Carin Svensson.

På grund av föräldraledigheter deltog inte någon av SFF:s arbetstagarrepresentanter i den gamla styrelsen i slutskedet av dess arbete. Men de nya ledamöter som förbundet utsåg i dag, Carin Sällström Nilsson och Malin Jonson, är alltså andra personer än de som tidigare ingått i styrelsen.

– SFF hade inga valda representanter vid den gamla styrelsens sista möte. De hade inte utsett några trots att Apotekets chefsjurist hade påtalat behovet av detta. Därför hade de i alla händelser behövt välja nya representanter nu, säger Carina Jansson, ordförande för Farmaciförbundet.

Apotekare och receptarie tar plats i ny styrelse för Apoteket Farmaciförbundets ordförande kvar i styrelse trots protest

Ämnen i artikeln:

Farmaci

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev