Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Novartis lockar apotekspersonal med seminarier om reflux

Publicerad: 7 juni 2010, 08:01

Fler och fler läkemedelsföretag inleder samarbeten med apoteken. Novartis vill locka apotekspersonal till utbildning.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

– Apotekspersonalen har varit en förbisedd grupp när industrin bjudit in läkare för att kunna ta del av forskning och utveckling på medicinområdet. Detta trots att de har en så viktig roll i mötet med kund och patient, säger Magnus Tegström som är chef för receptfria läkemedel på Novartis Sverige AB.

Det vill Novartis ändra på och bjuder därför in till en seminarieserie, som riktar sig enbart till apotekspersonal, vid tre olika tillfällen.

Den här gången handlar det om refluxsjukdom och det receptfria läkemedel Novartis har i åtanke är det egna  och nya Pantoloc control.

– Vi vill att apotekspersonalen ska få kännedom om vilka OTC-produkter vi har och det här är ett sätt att lansera Pantoloc control. Men naturligtvis ska personalen inte bara rekommendera det läkemedlet, det är helt beroende på vilka symtom kunden har.

Novartis seminarium består av en föreläsning av Lars Lundell, professor i kirurgi vid gastrocentrum på Karolinska universitetssjukhuset, och efteråt kan deltagarna ställa frågor och diskutera.

– Tidigare har det varit svårt att locka apotekspersonal till aktiviteter. Jag vet inte vad det berott på, men jag tror att med omregleringen blir det annorlunda. Det är mycket personal i rörelse på arbetsmarknaden och jag tror att det här kan attrahera, säger Magnus Tegström.

Det första seminariet hölls i Stockholm den 31 maj och Magnus Tegström säger att den feedback man fick var positiv.

De andra två seminarierna hålls i morgon den 8 juni i Göteborg respektive Malmö.

– Vi kommer att utvärdera hur det gick för att se om vi ska gå vidare med andra seminarier när det gäller andra områden och produkter inom egenvård, säger Magnus Tegström.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev