torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Apotek

Ny redaktör på Dagens Apotek

Publicerad: 4 januari 2016, 08:00

Annika Carpman.

Foto: Dan Coleman

Annika Carpman kommer att bevaka apoteksbranschen för Dagens Apotek under 2016.

Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverketApoteksmarknaden

Vad ser du mest fram emot att jobba med Dagens Apotek?

– Att få arbeta på en redaktion med hög nyhetspuls och gott renommé. Hoppas kunna rivstarta med en intervju med Åsa Kullgren som sedan årsskiftet leder apoteksutredningen. Ska också bli spännande att följa vad branschen har i pipeline när det gäller e-hälsa och e-handel, två områden som jag tror vi kommer att få se mycket mer av framöver.

Om du tänker på apoteksbranschen, vilken är den första fråga du tänker på?

– Varför säljer inte alla apotekskedjor Försvarets hudsalva?! Nä, skämt åsido. Det som jag först tänker på är förmodligen den omtalade handelsmarginalen. Fast det hänger nog samman med min tid som redaktör för nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden, där supernischade Apoteksmarknaden ingår. Båda bevakar affärerna mer än vardagen för farmaceuterna, och att Apoteksföreningen länge har varit en stark megafon för höjd handelsmarginal har knappast undgått någon.

Vad har du tidigare bevakat? Och var?

– Jag är TT-skolad ekonomijournalist, men har som sagt de senaste åren mest sysslat med nischad affärsjournalistik inom Bonniers Business Media. Främst som redaktör för Läkemedelsmarknaden.

Vad är din bästa nyhet hittills?

– Om vi tittar på senare tid är jag ganska nöjd med nyheten om GSK:s skrotade säljbonus. Den kom efter ett tips, så tipsa gärna – om både stort och smått. Blir det ingen lång artikel, kan det bli en kortare notis. Och det behöver inte handla om stora, dramatiska händelser. Jag minns till exempel att Kronans lansering av Blondinbellas skönhetsprodukter länge toppade listan över de mest lästa artiklarna hos Apoteksmarknaden.

Vilka medier följer du själv?

– Brittiska The Guardian är i en klass för sig när det gäller det mesta. Jag är hyfsat fotbollsintresserad så minst ett besök på Marcas och Gazzetta dello Sports sajter blir det varje dag. Hola.com spanar jag in för kändisskvallret och DI och WSJ för att hänga med i vad som händer på världens finansmarknader. Är bitcoin det nya guldet?

Vår redaktör Samuel Lagercrantz loggar ut för föräldraledighet. Så mejla dina nyhetstips till annika.carpman@dagensapotek.se eller redaktionen@dagensmedicin.se. Du når redaktionen på 08- 409 320 40.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev