Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Apotek

Nya ägare klara till 21 apotek

Publicerad: 24 maj 2010, 08:13

Nya ägare klara till 21 apotek

Statliga Apoteksgruppen offentliggör nu en tredje omgång köpare – denna gång av 21 apotek. Av dessa köpare har 15 av 28 farmaceutisk utbildning.


Ämnen i artikeln:

LäkemedelLäkemedelsföretagLäkemedelsverket

Dessa köpare tar över majoritetsägandet av apoteken under juli och augusti i år.

De apotek som nu fått nya ägare är:

» Apoteken Atomen i Angered och Ejdern i Västra Frölunda: Peter och Hanna Hagberg. Peter Hagberg är civilingenjör och arbetar på Volvo. Hanna Hagberg är apotekare och arbetar idag på ett apotek i regionen.

» Apoteket Lavskrikan i Boden: Mats Brännvall, kemiingenjör. Mats har arbetat med bransch- och IT-lösningar med inriktning på detaljhandeln.

» Apoteket Svalan i Göteborg: Masoud Fahraj, Navid Moattar och Manoucheher Izadi. Masoud Fahraj är apotekare och arbetar på AstraZeneca. Navid Moattar är receptarie och arbetar idag på AstraZeneca. Manoucheher Izadi är högskoleekonom och äger och driver en OKQ8-station.

» Apoteken Aspen i Götene och Axet i Vårgårda: Nils Engström, civilekonom. Han är partner i Ohde & Co, ett managementkonsultbolag inom bland annat tillväxt och resultatförstärkning.

» Apoteket Wildhussen i Hammarstrand: Elisabeth Eriksson, civilekonom.

» Apoteket Fyren i Kållekärr, Tjörn: Bengt Gustavsson och Kajsa Hedberg. Bengt Gustavsson är apotekare och har arbetat inom läkemedelsindustrin samt på Läkemedelsverket. Kajsa Hedberg har en förskollärarexamen och arbetar som socialsekreterare inom funktionshinder på Göteborgs Stad.

» Apoteket Delfinen i Nacka: Peter och Gabriela Gyllbäck. Peter Gyllbäck är apotekare. Gabriela Gyllbäck är receptarie.

» Apoteket Kronan i Sigtuna: Torgny Skogfeldt, apotekare. Torgny har arbetat på flera apotek i Sverige och Norge som bland annat apotekschef.

» Apoteket Fyren i Skoghall: Celik Besim. Han är idag fri handlare, tidigare inom ICA.

» Apoteket Enen i Smålandsstenar: Annika Hagstrand, receptarie, i dag apotekschef på Apoteket Enen.

» Apoteket S:t Erik i Stockholm: Hamid Farkhondeh, apotekare, apotekschef på Apoteket S:t Erik.

» Apoteket Mullvaden i Tullinge: Carin och Hans Nilsson. Carin Nilsson är receptarie och arbetar idag som utbildnings- och kvalitetschef på AstraZeneca. Hans Nilsson arbetar med logistik och försäljning på DHL.

» Apoteken Uttern i Tvååker och Biet i Veddige: Annika Saxevall, Agneta Nilsson och Barbara Matkovic, receptarier på apoteket Biet i Veddige.

» Apoteket Kronan i Ullared: Hassan Kashefi, Torbjörn Bäck och Thomas Karlsson. Hassan Kashefi är receptarie och har arbetat på flera apotek i regionen. Torbjörn Bäck och Thomas Karlsson arbetar på Gekås i Ullared.

» Apoteket på Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby: Mahbobeh Rajabi, som har en magisterexamen i medicinskt ledarskap från Karolinska institutet och i dag är handledare för Leanspelet.

» Apoteket Vipan i Västra Frölunda: Elisabeth och Jan Lindberg. Jan Lindberg är civilekonom och har arbetat som försäljnings- och marknadschef. I dag arbetar idag som konsult med inriktning på nystartade innovations- och entreprenörsföretag. Elisabeth Lindberg är apotekare och idag apotekschef på ett annat apotek i regionen.

» Apoteket Teleborg i Växjö: Ally Dharsani och Marcus Jonsson. Ally Dharsani utbildar sig till byggnadsingenjör och projektledare samt arbetar deltid som försäljare på M2M. Marcus Jonsson är högskoleingenjör och arbetar idag på företaget Gustav R Johansson AB som arbetsledare.

» Apoteket på Adolfsbergs vårdcentral i Örebro: Tamás Köntzey, apotekare. Han arbetar idag som apotekare på ett annat apotek.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev